MakeOverJunkie

Indian skull

Kategori: Livet

 
Min fantastisk fina t-shirt som fick följa med till Tranås idag. Bästa H "like:ade". Hon har bra smak den där H. Fast det visste vi ju redan, hon har ju valt mig som sin vän :P

Och btw, försök att bortse från det stripiga håret överst i bild. Ska försöka mig på en räddningsaktion så småningom. Ska bara våga vägra schampoo först. Kommer nog ta ett tag. Samtidigt som ni bortser från det kan ni även vara tacksamma för att bilden är svartvit. Min hårfärg kan nämligen närmast beskrivas som en skadeskjuten solnedgång. Men det ska jag också fixa så småningom, jag ska bara komma på om jag är färdig med att vara redhead än eller inte. Börjar bli trött på utväxt som gör att jag ser flintskallig ut (jag har väldigt ljust brunt hår i vanliga fall, vilket gör att utväxt på bara några millimeter ser helt katastrofal ut). Men samtidigt älskar jag mitt eldröda hårsvall (hårsvall? jo, tjena). 
 
Nu ska jag skamlöst ignorera att det bara är torsdag och hälla upp ett glas vin, plocka fram en ölkorv och vänta på att min ohängda karslok ska komma hem.
 
Pöss.

Sista onsdagen i januari

Kategori: Livet



Mammamat ♥

Bidde hembjuden till mamma på lunch idag och det bangar man ju inte på i första taget; hemlagad mammamat är ju den mat som smakar allra bäst! 
 
 
Köpte med temlor på vägen dit. Årets första för min del. Funderar lite på om man ska försöka sig på att baka egna kanske? Fast med tanke på hur mycket jag redan har på min vill-göra-lista lär det nog bli aktuellt lagom till jul. Kanske nästa år...


Förutom göttig mat och trevligt sällskap fick jag helt oprovocerat två t-shirts av mamma. Båda är jättefina men den gråa blev direkt en favorit och ska nog banne mig få följa med till skolan imorgon. 

Nu ska vi se om jag och sambon kan bestämma oss för om vi ska gå och handla eller åka och handla. Big decisions!
 
 

Because i'm worth it...

Kategori: Livet

Vita 15kr. Svarta 38kr. Lätt värt det!
 
De här fina solglasögon inhandlades idag på Lindex slutrea för att fira att utbildningens sista tenta är skriven. No more panik-tenta-plugg!
 
Jag tror dessutom att det gick ganska på tentan bra så bara därför fick två vackra hattar (varav en enorm solhatt!) och en underbar kornblå halsduk också följa med hem. Bara för att jag är så bäst. Med halsduken var det verkligen kärlek vid första ögonkastet och den kommer vara så snygg tillsammans med min skinnjacka i vår! Tyvärr blev alla bilder på ovan nämnda fynd skitdåliga så för tillfället får ni helt enkelt använda fantasin och tänka er två vackra hattar (varav en är en enorm solhatt!) och en underbar kornblå halsduk ^^.
 
Som kompensation för besväret kastar jag in bilder på två av ringarna jag köpte förra veckan. Vassego, slit dem med hälsan!
 
Typ 20kr på Glitters rea.

Samma här om jag inte minns fel... 
 
 

Ordning och reda, pengar på fredag?

Kategori: Livet

Igår låg ett paket och väntade på mig när jag kom hem. Oh happy day! Hur kan det förövrigt vara så spännande med paket trots att man redan vet vad som är i?
 
Anyway... 
Jag har länge haft problem med min något röriga smyckes- och sminklåda och det har varit komplett omöjligt att hitta det jag letat efter. Ja, ni ser ju...

 
Så för några veckor sen fick jag nog och hoppade in på Ebay och slängde iväg en beställning på en hållare för armband. Och se så bra det blev! Ordning och reda, visuellt och bra etc etc. Allt enligt (lean)konstens regler. 5S FTW!

 
Nu återstår det bara och se hur sambon reagerar på mitt lilla tilltag. Jag tror inte att han har sett det än för det hade jag nog hört något om, haha. Han är av den något mer minimalistiska skolan och vill helst ha så lite saker som möjligt framme. Jag kan vara totala motsatsen till det när jag sätter den sidan till.Egentligen är det ett under att han står ut med mig och alla prylar, klädtrasor och diverse projekt som jag släpar med mig hem (♥ u). 
 
Det ska bli så skönt när vi köper hus och jag äntligen kan skapa det där pysselrummet som jag längtar så hett efter. Och det tycker nog Albin också då slipper han ju se allt skräp jag samlar på mig, haha!
 
 
 
 

Hemgjord citronsaft

Kategori: Mat


I brist på en bättre bild...
 
Citronsaften som jag gjorde häromkvällen smakade helt okej och kommer bli en given del av den kommande sommaren. Vi här på min gata i stan tyckte dock att den blev lite stark och spädde därför ut den med lite mer vatten. Men det är ju en smaksak!

Till ca 1 liter saft behöver du:
 
3 citroner
2 dl strösocker
1 liter vatten
 
Sen gör du såhär:
 
Skölj citronerna noga under ljummet vatten. Jag skrubbade dom även med en ren disksvamp för att få bort lite extra bekämpningsmedel. Såhär i efterhand kom jag ju på att ekologiska citroner nog hade varit bättre, men det får bli nästa gång!
 
Skala sen citronerna med en potatisskalare (se till att få med så lite som möjligt av det vita. Beskt!) och blanda sedan skalet med strösockret i en stor bunke. Koka upp vattnet och häll det över citronsockret. Dela citronerna och pressa ur saften, häll sedan i bunken. 
 
Rör om, låt svalna och ställ sedan in i kylen. Låt stå i ca 30 minuter och sila sedan bort citronskalen.
 
Drick & njut!
 

Färgklick

Kategori: Livet

 
 
Idag har hela dagen ägnats åt tentaplugg. Något oortodoxa anteckningar kanske, men jag behöver muntras upp. Jag kom på "metoden" inför senaste tentan då jag var extremt omotiverad till att plugga. Det funkade relativt bra då (högsta betyg) och eftersom jag fortfarande inte har någon direkt studielust fortsätter jag piffa upp pluggandet med lite färg. Håll tummarna för att det fungerar lika bra den här gången!

Nu får det i alla fall vara nog för ikväll. Snart kommer fästmannen hem och då ska vi kika på sista avsnittet av True Blood och dricka hemgjord citronsaft. Återkommer med recept om den smakar som jag vill ^^
 
 
 

Chai Latte

Kategori: Livet

 
Idag har jag, mamma och morfar börjat städa bland mormors saker. Så nu, efter vad som varit en tuff dag både emotionellt och fysiskt, sitter jag och slappnar av med en kopp Chai Latte innan det är dags att börja med kvällsmaten. 
 
 
Har letat efter pulver för att kunna göra Chai Latte hemma i evigheter men inte hittat något. Men igår var vi i en liten kaffebutik i Knäppingsborg för att köpa födelsedagspresent till farmor och så stod burken bara där. Me happy! Nu kan jag dricka Chai Latte när jag vill utan att bli helt ruinerad.
 
 
 

Diadem med attityd

Kategori: Livet


15 kr Lindex
 
Det här får definitivt följa med till Getaway i sommar! 
 
 

Mysmongotorsdag

Kategori: Livet


Idag har varit en såndär torsdag som känns som en måndag. Åt helskotta alltså...
Dessutom kommer jag och fästmannen missa fredagsmyset eftersom vi ska bort på middag hos goda vänner imorgon kväll Därför bestämde jag mig för att vi visst skulle få fredagsmysa trots att det bara var torsdag. And so be it! Testade lite nya grejer idag med, det mesta var jättegott men jisses vad salt allt blev efter en sväng in i ugnen!

 
Parmesanchips var en av kvällens nyheter. Jättegott och jättesimpelt!

Ytterligare en ny favvo; baconrullar!
 
När jag och fästmannen var mätta fanns det fortfarande mängder med mat kvar så vi bjöd in bästa Perfekta grannen med flickvän på lite "rester" och några glas vin. Hemskt trevligt :) Tack fina ni!

Nu ska tant duscha, kolla på ett (och bara ett!) avsnitt True Blood och sen ska tant sova.


NattiNatt!
 
 

Självdisciplin? Vaedä?

Kategori: Livet



Let's be honest...  Kolla på True Blood vinner enkelt över alternativet plugga. Speciellt när fästmannen är hemma sjuk och lockar med mys i soffan. I'm so weak.
 
 
 
 

Purple

Kategori:

 
Flanellskjorta och megaglittriga naglar. Underbar kombo.

Yo!

Kategori: Livet


 
Måndagsfrukost.
Snart dags för Skype-plugg med lövly Helena.
 
 

System of a Down till Getaway Rock!

Kategori: Livet

 
 
 
 
Wiiieehoo! Så glad! Som jag har längtat efter att få se dom igen. Äntligen! Nu hoppas vi bara att Bråvalla lyckas boka in dom också så blir det dubbel glädje i sommar. 



Världens bästa födelsedagspresent!

Kategori: Livet

 


I 25-års present fick jag den där systemkameran som jag så länge velat ha. Min underbara sambo hade i lönndom gått och köpt en Canon EOS 600D och ett extra objektiv. Chocken vid paketöppningen var total och allt jag fick ur mig var "No way?" och ett stort fånleende. 

Har tagit lite bilder sen dess, dock har jag inte kommit så långt att jag vågat gå ifrån auto-inställningen än. Känner att jag gärna vill läsa igenom manualen ordentligt först och tyvärr har jag inte riktigt prioriterat det under ledigheten. Har mest sovit, läst böcker och tagit det välbehövligt lugnt. Allt för att samla energi inför sista rycket i plugget. Som förövrigt börjar på måndag. Bläh! 

Nu ska jag nog sticka lite, har massor med UFO's som behöver avslutas. 
 
 

Lite så känns det...

Kategori: Livet