MakeOverJunkie

Triple chocolate chip cookies

Kategori: Mat


 
Godissuget slog till med full kraft för några dagar sedan men självklart så hade vi inget snask hemma. Just my luck.

Men i jakten på godsaker hittade jag massor av blockchoklad som legat där sen Glan brann. Vit, ljus och mörk choklad i mängder. Att äta den som den var lockade inte speciellt så bakning blev ett faktum.
Som vanligt tog jag i liiiite mycket och gjorde en dubbel sats. Problemet var bara att det bara fanns ingredienser hemma till en enda liten sats. Så jag ändrade lite i orginalreceptet (som jag hittade här) och gjorde två satser, en orginal och en modifierad. Till min stora glädje blev de modifierade kakorna nästan godare än orginalen vilket många av de som jag bjöd på kakor (många kakor blev det med dubbel sats) höll med om.

Bella's Triple Chocolate Chip Cookies

250 g smör
4 3/4 dl socker
2 ägg
3 tsk vaniljsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
ca 150 g grovhackad vit choklad
ca 150 g grovhackad ljus choklad
ca 50 g grovhackad mörk choklad

Slå på ugnen på 175 grader.

Vispa ihop allt socker, ägg och vaniljsockret (använd gärna en köksassistent el. liknande, smeten blir väldigt tjock och svår att vispa med elvisp när mjölet tillsätts).

Smält smöret och blanda med socker-blandningen. Vispa ordentligt.

Ös i resten av ingredienserna. Den grovhackade chokladen sist.

Klä en plåt med bakplåtspapper och rulla bollar av smeten. Jag gjorde mina ungefär så stora som små clementiner är vilket gav kakor som blev ca 10 cm i diameter. Lägg bollarna på plåten och platta ut dem lite lätt. Tänk på att lägga bollarna med relativt stort mellanrum då de flyter ut ordentligt i ugnen.

Grädda kakorna i 10-12 min.

Låt kakorna svalna ordentligt innan du pillar på dem.

Njut!

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: