MakeOverJunkie

En helt vanlig dag i skolan

Kategori:

 
Idag praktiserar vi den ädla konsten av att samarbeta så lite som möjligt.

Det var inte jag...

Kategori:

...det var grannen! Fy så ohyfsat att bara glida in och förstöra Albins bestick på det där viset. Skärpning! Nu struntar jag i att maten bara är halvfärdig för nu entrar de desperata hemmafruarna från Beverly Hills min tv. Vadå prioritera det som är viktigt? Det är ju det jag gör?!?

Min fina, gröna klänning

Kategori: Omsytt


 
Här är klänningen som farmor hjälpte mig att sy igår. Den är sydd av en kjol jag ärvde av mormor och jag bara avgudar mönstret, men framförallt tanken på att det är min mormors kjol och att min farmor hjälpte mig sy om den. Bland det bästa jag vet är saker, framförallt kläder, som har en historia och som ägts av människor jag älskar. Nu har den gamla kjolen fått ett nytt liv och kommer vara älskad i många många år till.
 
Tack mormor ♥ 
Tack farmor ♥
 
 

CV ångest

Kategori: Livet

 
 
Att det ska vara så svårt att knåpa ihop ett sketet CV!
Jag sliter mitt hår och prestationsångesten pulserar i kroppen. Måste. Ha. Ett. CV. Nu. Det är jobbmässa på skolan imorgon och det ska tydligen finnas ett företag som uttryckt intresse för att anställa någon med den utbildning jag har. Så inte nog med att jag måste ha ett färdigt CV imorgon, det måste även vara bra nog för att stå sig mot de andra tjugonio som mina kära klasskompisar kommer lämna in. No pressure!
 
 
 
 

Slapp och slö

Kategori:Det blir inte mycket bloggande just nu märker jag. Njuter mest av min ledighet och vårdar min stackars ledbrutna rygg. Fast idag blev det en liten sväng till fina farmor som hjälpte mig att sy om en kjol till en klänning. Hon är riktigt vass på att sy så det tog bara en timme och den blev jättefin. Ska se om jag kan få till någon bra bild på den senare, för nu måste jag börja med maten.

Happy birthday my love ♥

Kategori: Livet


 
Grattis älskade du! Du är det finaste som finns och jag älskar dig så oerhört mycket ♥
 
 

Födgeni

Kategori: Livet


 
 
Igår var vi iväg och gjorde tidsstudier och början på en VSM karta på ett livsmedelsföretag.
Väldigt intressant men tyvärr så hade jag så absurt ont i ryggen så jag orkade inte riktigt engagera mig vid skapandet av själva kartan. Men att mäta de olika produktionsstegen var kul och det var verkligen givande att se hur svårt det faktiskt är att mäta rätt. Höjdpunkten på dagen var helt klart maten vi fick. Sjukt god hemlagad köttfärssoppa. När jag får jobb hoppas jag att det företaget har lika god mat! 
 
På tal om mat så sitter jag nu och planerar en trerätters middag inför svärföräldrarnas besök imorgon. Till förrätt blir det helt klart Skagentoast, samma som jag bjöd farmor och farfar på sist, men vad det blir till varmrätt och efterrätt återstår att se.
 
Hmm... mycket mat i det här inlägget...
 
 

Going home

Kategori:Fick sluta en timme tidigare idag. Gu så skönt!

Sometimes, my mind just goes blank

Kategori: Livet

Ork: Noll
Vilja: Noll
Lust: Noll
Inspiration: Noll
 
All energi går just nu åt att skriva CV:n och att oroa mig för framtiden. Kommer jag få något jobb? Vad kommer jag få för jobb? Tänk om jag inte får ett jobb? och så vidare i oändlighet.

Kort sammanfattning av nuvarande sinnesstämning: Blöh.
 
Men för att avsluta med något positivt så kan jag tala om att jag har börjat småfinula på bröllopet. Och det gör mig glad och alldeles pirrig. 
 
 
Det blir svart, vitt och rött ♥ 
Känns så nu i alla fall. Kommer hinna ändra mig hundratals gånger innan det blir dags.
 
 

Rejding änglish

Kategori: Livet

Ledig idag. Borde ha gjort en massa saker egentligen. Men icke. Total stiltje. Det behövs sånna dagar också. Nu ska jag snart smörja in baktassarna med mandelolja, krypa ner i sängen med en kopp nybryggt kaffe och fortsätta läsa första delen av Vampire diaries-serien. Det är den första boken jag läser på engelska sen gymnasiet och jag är förvånad över hur små problem jag faktiskt har med att den är på engelska. Känns skönt!
 
 
 

Awesome Movies!

Kategori: Livet

Fairy Floss

Kategori: Frankenlack

Mitt första, alldeles egna, frankenlack. 

För er som inte vet så är så kallade "frankenlack" hemmatillverkade nagellack där man experimenterar fram nya nagellack genom att blanda olika lack, glitter och pigment. Jag har funderat på att testa att på att "franka" ett bra tag nu men det har bara inte blivit av. Men imorse så kändes det som helt rätt sak att göra och då fick det bli så.

Mixade ihop olika glitterlack från Kleancolor och resultatet blev förvånansvärt skirt och pluttinuttigt. Därav pluttinuttnamnet Fairy Floss. Det var väl inte riktigt vad jag var ute efter men jag är nöjd ändå. 

Här är två lager av Fairy Floss ovanpå en ljus, nästan vit bas. 

Trots att jag inte blev hundra nöjd är det här är definitivt inte sista gången jag frankar! Kul, kul, kul!
 
 

Gör om, gör något

Kategori: Livet


Jag känner att på sistone så har inte bloggen levt upp till sitt namn. Det har inte blivit några "makeovers" av någonting. Det beror främst på att varken tid eller lust har funnits. Men gud så jag saknar det. Måste verkligen prioritera det framöver. Göra några nya jeansshorts till den kommande sommaren känns väldigt lockande, jag har ju allt material, nu ska jag bara få tummen ur också. Kanske sätta klockan tidigt imorgon?
 
Ett par av shortsen jag gjorde förra sommaren.
 
 
 

Förbredelser

Kategori: Livet

Skagenröra in the making.
 
Idag har jag lagat mat sen jag gick upp!
Ikväll kommer nämligen farmor och farfar på middag vilket ska bli väldigt trevligt! Eftersom det var ganska länge sen vi hade bjudning här hemma kände jag för att slå på stort och fixa en trerätters. Det blir skagentoast med hemgjord skagenröra till förrätt, chilikyckling med parmesanbeströdd sötpotatis och avocadoröra till varmrätt och till efterrätt blir det en panacotta med citron och granatäpple. Ska bli spännande och se om det blir lika gott som som jag tänkt mig.
 
Nu måste jag börja plocka iordning och dra fram snabeldraken en sväng. Inte kul att ha gäster när det är stökigt hemma!