MakeOverJunkie

Meet cactus

Kategori: Livet

 


Jag har sett på internet att man tydligen ska döpa sina alster så jag tänker inte vara sämre jag. Säg hej till Cactus, det första paret jeansshorts som jag gjorde i sommar. Inspirationen kommer ju självklart från Runwaydreamz, tyvärr blev de inte alls i närheten av så snygga som deras är men med tanke på att min variant kostade en bråkdel av deras så gör det inte så möe.

Shortsen började som så många andra, sitt liv som helt vanliga jeans. De inhandlades för 20 kr på second hand tillsammans med ytterligare fyra par jeans. Vad som hände med de andra kommer ni få veta så småningom. Sen klipptes benen av, en liten kant veks upp och syddes fast. Sen var det dags för nitarna. Ursäkta ordvalet nu, men jävlar vilketmardrömsjobb. Nitar som lossnade, hamnade snett och gud vet allt. Men till slut blev resultatet dugligt och för att försäkra mig om att nitarna skulle sitta kvar (och för att slippa skavsår på rumpan) så limmades en bit jeanstyg fast invändigt. Som avslutning så sprättade jag fram några små revor på låren för den där slitna känslan.

Dessa har använts en hel del i sommar och jag gillar dem skarpt. Enda nackdelen med dem är att pga nitarna så är de väldigt tunga, ca 0,5 kg, och när man knäpper upp dem så ramlar de av direkt. Låter förjävligt om man står på klinkers 

Jag misstänker att jag precis som vanligt kommer fortsätta att modifiera dessa shorts, kanske lite större revor och nitar fram? Only time will tell, men självklart så uppdaterar jag om det blir aktuellt.